چطور نان فوکاچیا درست کنیم؟

در این آموزش آشپزی طرز تهیه نان فوکاچیا با روغن زیتون و سیر را خواهید آموخت. فوکاچیا یا فوکاچا یک نان اصیل ایتالیایی است که به صورت میان‌وعده یا پیش‌غذا یا حتی به عنوان نان ساندویچ سرو می‌شود.

فوکاچیا از دسته‌ی نان‌های خمیر ترش است و بافت داخلی آن شباهت زیادی به نان پیتزا دارد. می‌توان گفت فوکاچیا به نوعی نمونه‌ی اولیه‌ی پیتزای امروزی بوده است. تاریخچه‌ی این نان به تمدن قدیمی اتروسک و روم باستان برمی‌گردد. در آن زمان این نان را در نوعی اجاق سنگی یا آجری به نام «هارت» (Hearh) می‌پختند.

ما در دستور پخت این نان از ترکیب روغن زیتون و سیر استفاده کردیم که عطر و طعمی شبیه به نان سیر به آن می‌دهد و برای پیش‌غذا بسیار مناسب است. برای تاپینگ این نان ما گوجه‌ی گیلاسی و زیتون را انتخاب کردیم، ولی شما می‌توانید به سلیقه‌ی خود این ترکیب را تغییر دهید.

شیوه‌ی آماده‌سازی خمیر نان فوکاچیا باعث می‌شود هرکسی به سراغ پختن آن نرود، اما با فوت و فنی که ما در دیجی‌کالا مگ به شما یاد می‌دهیم می‌توانید این نان خوشمزه و خاص را به راحتی در خانه تهیه کنید.

اگر از این دستور پخت نان فوکاچیا خوشتان آمد فراموش نکنید به آرشیو مطالب آموزش آشپزی دیجی‌کالا مگ هم سر بزنید و از دستور پخت انواع غذاها، دسرها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌های ایرانی و فرنگی لذت ببرید.

طرز تهیه نان فوکاچیا

مواد لازم (برای ۴ نفر)

  • آرد نان (لواش، بربری، فانتزی): ۲٫۵ پیمانه
  • آب ولرم: ۱٫۵ پیمانه
  • زیتون: به میزان لازم
  • گوجه گیلاسی: به میزان لازم
  • سیر: ۲ حبه
  • روغن زیتون: یک سوم پیمانه
  • آویشن یا اورگانو: ۱ قاشق چای‌خوری
  • مایه خمیر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: دو سوم قاشق چای‌خوری

خرید مواد لازم از دیجی‌کالا

طرز تهیه نان فوکاچیا

درست کردن مایه خمیر

۱.
ابتدا مایه خمیر را در آب ولرم حل کنید. سپس نیمی از روغن زیتون و تقریبا نیمی از آرد را به آن اضافه کنید تا به مایه‌ی یکدستی برسید. بعد از ۱۰ دقیقه حباب‌های ریزی در مایه تشکیل می‌شود که نشان‌دهنده‌ی فعال شدن مایه خمیر است.

اضافه کردن آرد به خمیر نان فوکاچیا

۲.
حالا مابقی آرد و نمک را کم‌کم و با احتیاط اضافه کنید تا خمیر شما مانند تصویر پایینی شود. دقت کنید که خمیر نان فوکاچیا باید شل و چسبنده باشد.

ورز دادن خمیر نان فوکاچیا

۳.
کف یک ظرف دیگر را کاملا به روغن زیتون آغشته و خمیر را به آن منتقل کنید. حالا مانند تصویر شروع به ورز دادن خمیر کنید. ورز دادن این نوع خمیر با خمیرهای دیگر متفاوت است؛ باید هر بار ظرف را بچرخانید و لایه لایه خمیر را روی هم بیاورید. حدود ۱۰ بار این کار را تکرار کنید تا خمیر شما ابریشمی و نرم شود.

پوشاندن ظرف خمیر با پارچه

۴.
بعد از ورز دادن روی خمیر را بپوشانید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید، سپس دوباره خمیر را ورز دهید. ورز دادن و استراحت خمیر را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید.

پوشاندن روی خمیر با سلفون

۵.
پس از اتمام مراحل ورز دادن روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و برای یک شب در یخچال قرار دهید تا خمیر پف کند.

انتقال دادن خمیر نان فوکاچیا به قالب

۶.
بعد از استراحت خمیر را از یخچال دربیاورید. کف قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با دو قاشق روغن زیتون چرب کنید. خمیر را به آرامی و طوری که حباب‌های داخل خمیر آسیب نبینند به قالب منتقل کنید. روی خمیر را هم کمی چرب و با دست چرب‌شده سوراخ‌هایی روی آن ایجاد کنید. خمیر را آهسته در قالب باز کنید.

حالا باید خمیر را ۴۰ دقیقه در جای گرم یا داخل فر با دمای ۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید تا استراحت کند و کاملا پف کند.

اضافه کردن تاپینگ نان فوکاچیا

۷.
بعد از استراحت آخر خمیر، سیر له شده را با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و روی خمیر بریزید. گوجه‌ی گیلاسی نصف‌شده، زیتون، آویشن و نمک دریایی را هم برای تاپینگ روی خمیر قرار دهید.

خمیر را برا مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد. در آخر برای طلائی شدن روی نان، ۱۰ دقیقه گریل فر را روشن کنید.

نان فوکاچیای برش خورده

۸.
نان را در سینی قرار دهید و بعد از خنک شدن برش بزنید.

منبع

پاسخی بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *